måndag, juli 28

6 timmar på en vespa.. aj

Igår hyrde vi en vespa, tog en karta och tog en tur, vi blev rekommenderade att åka till Lake Kuornas, en liten sötvattens sjö vid bergsfoten, och naturligtvis fanns där 4 – 5 st serveringar, små affärer och försäljning av souvenirer. Första delen fick vi åka på motorvägen, lite skum känsla att åka vespa på motorvägen.. folk kör som galningar, på tyngre motorcyklar har förarna varken skinnställ eller hjälm, utan dundrar fram i 90m/h, sen svängde vi av och tog små serpentinvägar som ringlade runt, runt.. Man kan köra på en väg som plötsligt blir mindre och mindre, för att sen gå in i en by, få stenbeläggning och bli supersmal och så slutar den vid ett hus, hoppsan, bara att vända. När vi kom tillbaka var vi ruskigt möra i bakarna och gick ner till havet och tog ett dopp.


Vi har funderat på vart grekerna tar vägen när dom ska storhandla, överallt efter turist stråket ligger en massa ”super markets” vägg i vägg, men dom säljer bara strandprylar, skor, mössor ännu mer souvenirer och ett litet urval matvaror och dom flesta lokalerna är väldigt små.. tänk att släppa in ett gäng greker på ICA Maxi, dom skulle förmodligen aldrig hitta ut igen.. även längre bort har vi letat efter en större affär, typ ICA, men de finns inget, finns en Lidl på andra änden av stan…


Grekernas traffikvett finns inte.. dom kör som tokar och parkerar ännu värre, finns de bara en liten ledig bit så nog står de en bil där, och är platsen inte tillräckligt lång kör dom in på längden och upp på trottoaren, och parkera 10 m från ett gathörn existerar inte.. Ungefär vart 4:e bil har nån grad av krockskada, allt från en liten buckla till att inte ha nåt framparti och när man fått en tillräckligt gammal och sliten bil ställer man den efter ett dike nånstans, och där får den stå och samla damm.

1 kommentar:

Rockers sa...

Tja fan! ^^ Grattid til vinsten :D
Ni verkar ha det görgött. :=)
Hälsa göbben s¨gott oxÅ